·  TEL. 93 211 66 42 · EMAIL info@aprenents.cat
 · 

Fotos: Visita Pedro Algorta

El divendres 6 de juny un dels  supervivents de la tragedia dels  Andes,  Pedro Algorta, visitarà la nostra escola i ens explicarà la seva vivència des de la vessant de la su

 

El divendres 13 d’octubre de 1972 un avió Uruguai, en el que viatjaven 45 passatgers cap a Xile, dels quals molts eren jugadors d’un equip de rugby, es va estavellar a la Cordillera dels Andes.

Dotze passatgers van morir com a conseqüència de la caiguda, els supervivents van haver de suportar entre altres coses a la temible cordillera, trenta graus sota zero durant les nits i la fam.

Van tractar de resistir amb les poques reserves d’aliments, esperant ser rescatats, però la seva esperança va desaparèixer al assabentar-se per la ràdio, que s’havia abandonat el seu rescat. Finalment, farts de les baixíssimes temperatures, les amenaçants aluds, angoixats per la contínua mort dels seus companys, etc, dos dels nois decideixen travessar les immenses muntanyes per així arribar a Xile.

D’aquesta manera és com el 22 de desembre de 1972, després de 72 dies aïllats de tot, el món s’assabentà que setze passatgers van vèncer a la mort a la Cordillera dels Andes.